Abrikossmør: En Hurtig og Nem Opskrift

Abrikossmør

En Hurtig og Nem Opskrift

Abrikossmør i glas

Hvad er abrikossmør?

Abrikossmør er en delikat, cremet frugtspread lavet af modne abrikoser, der er kogt ned til en tyk, fløjlsblød konsistens. Ulig almindelig marmelade er abrikossmør jævnt pureret og har en mere intens frugtsmag.

Det franske navn "Beurre d'abricot" hentyder til den smøragtige konsistens, selvom det faktisk ikke indeholder smør.

Denne fortryllende frugtspread er både:

  • Rig på abrikosernes naturlige smag
  • Mindre sukret end almindelig marmelade
  • Perfekt til både søde og salte retter
  • Nem at lave derhjemme

Opskrift og Fremgangsmåde

Sådan laver du dit eget abrikossmør

Ingredienser

  • 1 kg friske abrikoser (eller 500 g tørrede abrikoser)
  • 300-400 g sukker (efter smag)
  • ½ dl vand (mere hvis du bruger tørrede abrikoser)
  • 1 tsk vaniljeekstrakt (valgfri)
  • ½ tsk kanel (valgfri)
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

1

Forbered abrikoserne

Vask abrikoserne grundigt. Skær dem i halve og fjern stenene. Hvis du bruger tørrede abrikoser, læg dem i blød i vand natten over.

2

Kog abrikoserne

Kom abrikoserne og vand i en tykbundet gryde. Bring det i kog og lad det simre ved middel varme, indtil abrikoserne er bløde og kogt godt ind (ca. el 2 timer for friske abrikoser).

3

Purér og tilsæt sukker

Brug en stavblender eller foodprocessor til at purere abrikoserne til en glat masse. Tilsæt sukker, vanilje, kanel og citronsaft og rør det godt sammen.

4

Kog ind

Kog blandingen ved lav varme i 30-45 minutter, eller indtil den har opnået en smøragtig konsistens. Rør jævnligt for at undgå at det brænder på.

5

Hæld på glas

Hæld det varme abrikossmør på rengjorte, steriliserede glas og luk dem tæt til. Lad dem køle af ved stuetemperatur.

Abrikossmør tilberedning

Anvendelsesmuligheder

Mange lækre måder at nyde dit abrikossmør

Abrikossmør anvendelse

Abrikossmør er utroligt alsidigt

Med sin rige smag og smøragtige konsistens er abrikossmør et fantastisk følge til mange forskellige retter - både søde og salte!

På brød og boller

Perfekt på friskbagt brød, croissanter, scones eller vafler til morgenmad

I bagværk

Som fyld i kager, tærter, småkager eller ruller

Til ost

Et perfekt komplement til oste som brie, camembert eller gedeost

I saucer

Giver en frugtig smag til saucer til kød, særligt kylling og svinekød

I yoghurt

Rør det i yoghurt eller græsk yoghurt for en lækker frugtsmag

I desserter

Som topping på is, pannacotta eller i cheesecake

Opbevaring

Abrikossmør kan holde sig i køleskabet i op til 3 uger. Du kan også fryse det i små portioner, så har du altid lidt lækkert abrikossmør klar til brug!